fbpx

Hysop etherische olie

Wat is het?

De naam hysop is afgeleid van het Hebreeuwse woord ‘azob’ dat ‘heilig kruid’ betekent en werd en wordt nog steeds gebruikt in tempels en andere heilige plaatsen als een reinigend middel. De essentiële olie wordt gewonnen uit de bladeren en bloemen van deze overblijvende plant.

Waarvoor gebruik je het?

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en is de snelste manier om de therapeutische moleculen van etherische oliën diep in de bloedstroom door te laten dringen. Bij gebruik in badwater passeert het aroma van de etherische olie door de neusholten en komt terecht in het limbisch systeem, dat het controlecentrum van de hersenen is. Op deze manier worden de heilzame eigenschappen van de olie overgebracht naar andere delen van het lichaam in de vorm van sturende golven door het limbisch systeem.

Hoe gebruik je het?

In baden en Ayurvedische massagetherapie. Voeg 2 druppels hysop etherische olie toe aan warm badwater voor verlichting van diverse aandoeningen.
Een bad nemen in dit medicinale water voor het slapen gaan kan helpen bij het bevorderen van een rustige slaap, mentale helderheid, ontspanning van spieren en zenuwen. Het helpt ook bij het afvoeren van overtollig vocht en giftige stoffen in het lichaam via urine en zweet.

9.95

Er is geen product in winkelmand!
0