Ajowan

6.95

Wat is het?
Ajowan is het gedroogde vruchtje van het kruid Carum copticum of ook wel Trachyspermum ammi. Uiterlijk lijken de vruchtjes op anijs-zaadjes. Ajowan zaad is eigenlijk geen zaadje maar het gedroogde vruchtje van dit eenjarig kruid. Het wordt verstuurd in zakjes van 80 gram.

Waarvoor gebruik je het? In India is Ajowan razend populair in brood, hartige taarten en in gefrituurde degen. Verder gebruiken ze ajowan bij gegrilde groenten, in curry’s, bij inmaakkruiden, vis, sperziebonen, rapen en wortelgroenten.

Hoe gebruik je het? Ajowan kan heel snel overheersen en gerechten een bitter bijsmaakje geven. De dosering komt dus nauw. In India wordt het in brood gebruikt. Maar ook in groenten-, curry- en dahlgerechten. Je roostert de zaadjes voor gebruik of bakt ze even mee in boter of olie. Luchtdicht verpakt (liefst in het donker) is ajowan nog jaren te bewaren.