Pure Saffraan Massageolie

35.00

Pure saffraan in 100% zuivere koudgeperste sesamolie. Na weken van uittesten en mezelf masseren heb ik de juiste samenstelling gevonden.

Saffraan is een kruid dat gewonnen wordt uit de saffraankrokus. Saffraan is het duurste kruid ter wereld omdat het volledig met de hand wordt geplukt. 1 kilo saffraan kost bijvoorbeeld bijna 20.000 euro, vandaar dat het vaak wordt gemengd met kurkuma vanwege de gele kleur.

De saffraan die in deze olie zit is pure saffraan uit Marokko. Een flesje bevat 100 ml.

Wat zit erin? Koudgeperste zuivere sesamolie met handgeplukte pure saffraan uit Marokko.

Crocin, de actieve stof in saffraan, heeft een voedende en beschermende werking voor je huid. Een onderzoek uit 2018 vond dat crocin krachtige antioxidant eigenschappen heeft. Antioxidanten zijn moleculen die oxidatieve stress verminderen door vrije radicalen te neutraliseren.

De studie vond ook dat crocin beschermt tegen ultraviolette A (UVA) stralen, die verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige huidveroudering.

Een andere 2018 labstudie vond dat crocin ook werkt tegen ultraviolette B (UVB) stralen, die ook bijdragen aan vroegtijdige huidveroudering.

Waarvoor gebruik je het?
Pure saffraan massageolie gebruik je om je gezicht en hals mee in te smeren.

Hoe gebruik je het?
Doe een klein scheutje uit het flesje in je handen. Wrijf je handen in cirkels op elkaar en zorg dat de olie op deze manier wordt verwarmd. Leg nu je beide handen op je gezicht en masseer zachtjes met kleine cirkels je gezicht en hals.